Helpt azijn goed tegen kalknagels?

Ongeveer 1 op de 3 mensen in Nederland heeft last van kalknagels op de tenen. Kalknagels zijn besmettelijk en kunnen snel uitbreiden naar de andere teennagels. Het is daarom aan te raden om kalknagels zo snel mogelijk te behandelen. Veel mensen grijpen snel naar middelen die al in huis zijn en een van de huis-middelen die men vaker gebruikt is natuur azijn, schoonmaakazijn of appelazijn.

Doordat azijn een zuur product is en schimmels niet goed tegen zuur kunnen zal een gedeelte van de aanwezige schimmels weggaan. Toch is de kans op succes met azijn of appelazijn niet heel groot. Azijn komt namelijk alleen op de nagel en kan moeilijk in de nagel doordringen en eronder komen. Daarnaast heeft azijn nog een paar vervelende eigenschappen, hierover later meer.

In sommige gevallen kunnen resultaten geboekt worden volgens onderstaande methode. Wanneer je merkt dat het voor jou niet veel doet, is het verstandig om over te stappen op producten die wel aantoonbaar werken zoals middelen met een medisch keurmerk.

Welke azijn kan ik gebruiken om kalknagels te behandelen?

Een kalknagel is meestal het gevolg van een schimmelinfectie. Als je azijn gaat gebruiken, behandel je voornamelijk de voetschimmel en in mindere mate de kalknagel. Schimmels kunnen slecht tegen het zuur van azijn, maar zitten vaak diep in of onder de nagel. Als je van plan bent om de schimmel met azijn te behandelen, vraag je je misschien af welke je het beste kunt gebruiken. Er zijn namelijk enorm veel verschillende soorten waar je uit kunt kiezen, maar welke is nou het beste om te gebruiken? kalknagels behandelen met azijn of appelazijn

Kalknagels behandelen met natuurazijn

Kalknagels behandelen met natuur azijn is in principe mogelijk, maar brengt wel een aantal nadelen met zich mee. Zoals gezegd is azijn een zuur product en niet echt vriendelijk voor huid en nagelriemen. Dit ondanks dat het een natuur product is.Je zou het naast andere kalknagel producten kunnen gebruiken als ondersteuning maar dagelijks gebruik raden wij eigenlijk af. Je lichaam kan de azijn gaan opnemen via de huid en dit elders weer uitzweten, Dit is niet zo prettig voor jezelf en je omgeving

Kalknagels behandelen met Appelazijn

Appelazijn is ook een natuurlijk product dat wordt gewonnen uit gepureerde appels. Het wordt ook wel appelcider azijn of appelcider genoemd en is minder heftig dan natuur azijn

Appelazijn is van nature zuur en daar kunnen schimmels over het algemeen heel slecht tegen. Als je last hebt van kalknagels is dat meestal het gevolg van een schimmelinfectie. Als je last hebt van kalknagels kun je appelazijn gebruiken om het uitbreiden van de voetschimmel tegen te gaan. Het is niet verzekerd dat de kalknagel helemaal verdwijnt, maar je maakt het wel lastiger voor de schimmel om te groeien.

De kalknagel oma tip voor het gebruiken van appelazijn, is om 2 á 3 keer per dag de plek waar je last hebt van kalknagel in te smeren met appelazijn. Je kunt het aanstippen met een wattenstaafje of een kwastje om de appelazijn aan te brengen op de kalknagel.

Kalknagels behandelen met schoonmaakazijn

Kalknagels behandelen met schoonmaakazijn raden wij af In tegenstelling tot appelazijn is schoonmaakazijn geen natuurlijk product. Het zuur dat schoonmaakazijn bevat is 2 tot 3 keer zo veel als tafelazijn. Het kan daarnaast ook methanol bevatten. Schoonmaakazijn mag je niet consumeren en veelvuldige blootstelling aan de huid kan irritatie veroorzaken. Omdat schoonmaakazijn zuurder is zal het de schimmel harder aanpakken, maar je huid kan geïrriteerd raken als je schoonmaakazijn te lang of te veel gebruikt. Je kunt daarom beter een natuurlijk azijn gebruiken.

Wel raden we schoonmaakazijn aan om tijdens de behandeling te gebruiken als toevoeging aan je dweilwater voor het reinigen van de badkamervloer, toiletvloer etc.

Hoe behandel je kalknagels met azijn?

Omdat kalknagels behandelen met azijn altijd een beetje kan helpen en mensen het willen proberen, vertellen we hier hoe dit het beste te doen.

Begin met een mengsel van azijn en water in een verhouding van 1 op 1. Zo voorkom je dat de azijn je huid direct gaat irriteren. Dompel 1 of 2 keer per dag de teennagels helemaal onder in de azijn. Hiervoor kun je een bakje, teiltje of een voetenbad gebruiken. Spoel alle na gebruik goed om elke keer als je het gebruikt hebt om kalknagel te behandelen. Azijn is zuur en kan het materiaal aantasten als je het niet goed schoon maakt na gebruik.
Zorg er voordat je teennagels geknipt en gevijld zijn voordat je deze onderdompelt. Op deze manier komt het azijn een stuk beter bij de schimmel. Wanneer de schimmel echt onder de nagel zit dan zal azijn weinig helpen. Knip niet korter dan het uiteinde van het witte randje van de nagel. Ontsmet altijd na gebruik de nageltang. Op deze manier kun je een herinfectie voorkomen. Kalknagels zijn namelijk zeer besmettelijk.

  • Meng in een teiltje een kwart liter warm water met een kwart liter witte azijn.
  • Laat vervolgens je schimmelvoeten 10 tot 20 minuten weken in het azijnmengsel. Bij wondjes aan de voet kan het azijn wat prikken. Dit is niet erg en kan geen kwaad.
  • Droog na gebruik altijd je voeten  goed af, met name tussen de tenen. De schimmel gedijt namelijk heel goed op vochtige plekken.

kalknagels behandelen met azijn, ervaringen

Helaas krijgen wij niet veel positieve berichten over het behandelen met azijn of appelazijn en dat dit daadwerkelijk de kalknagel langdurig verbeterd. Zeker bij beginnende kalknagel kan je het voetenbadje 2 keer per week als ondersteuning proberen. Wanneer je vooruitgang ziet dan kun je er altijd mee doorgaan. Maar als je geen vooruitgang ziet, probeer dan methodes waarvan wel is onderzocht dat ze werken te gebruiken. De middelen als FunghiClear, ProtectAir en Schimpie kalknagel pleister hebben een medisch keurmerk en daarvan is bewezen dat ruim 80 procent van de gebruikers zichtbaar resultaat heeft na 4-6 weken.

Als u meer wilt weten over het behandelen van kalknagels kunt u hier kijken: De beste tips voor het behandelen van kalknagels

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *