Een greep uit de tips van Oma die circuleren op het internet

Er wordt heel veel geschreven op het internet over kalknagels behandelen in de categorie ‘oma weet raad’. Wij willen u deze niet ontnemen en hebben ze voor u op een rijtje gezet zonder te testen of ze effectief waren en/of nadelen hebben.

De tips van Oma zijn vaak gebaseerd op het gebruik van diverse middelen die we al in huis hebben of goedkoop kunnen aanschaffen bij de drogist of supermarkt. Zelf adviseren wij om een middel met een medisch keurmerk te gebruiken en in ernstige gevallen even langs de huisarts te gaan. Onderaan dit artikel vind u onze tips voor een meer wetenschappelijke aanpak met vaak bewezen resultaten.

Kalknagels behandelen

Ik ben zo blij, dat ik mijn simpele tip graag met jullie wil delen! Na 8 jaar werkelijk alles geprobeerd te hebben, ben ik nu van mijn kalknagels af. Zoals altijd voor het behandelen de nagel dunner laten maken door de pedicure. Ook zo kort mogelijk laten knippen. .Do aarna heb ik om de dag een voetenbadje gemaakt met 2 grote glazen natuurazijn gemengd met 4 glazen water. In die verhouding. Half uur in het voetenbadje, daarna drogen en dan even insprayen met een die kalknagels kan voorkomen. Ik heb zelf funghiclear van de pedicure.. Na twee weken zag ik al veel verschil, dus meteen enthousiast. Ondertussen ben ik er helemaal vanaf! O ja, natuurlijk elke dag schone sokken! Ben zoooo blij, zin in de zomer!

Appelazijn of schoonmaakazijn

Geloof me. Heb al 10 jaar kalknagel op m’n rechtervoet. Alles geprobeerd. Wilde absoluut geen pillen van de dokter. Dus laatste wat ik nog niet had geprobeerd was appelazijn en vicks vaporub. Ben nu bijna drie maanden verder en mijn nagel is sinds 10 jaar zo goed als schoon en de schimmel is uit gegroeid. Wauw! Kijk nu al uit naar de zomer! Dagelijks watje met appelazijn op de nagel (goed doordrenken met azijn) en watje met tape om nagel binden. Liefst nachtje mee slapen. Volgende dag vicks erop smeren. Dit paar weken volhouden. Afgelopen maand geen watjes meer gebruikt. Alleen dagelijks ingesmeerd met vicks voor t slapen gaan en in de ochtend wat appelazijn erop druppelen. Ook kun je azijn op nagel aanbrengen en intrekken en daarna vicks erop. Goedkoop en het beste medicijn!!!

Tijgerbalsem, Vicks Vaporub en Tea tree olie

Ik heb deze tip ergens op dit platform gelezen en het werkt echt. Ik zal even toelichten hoe ik het precies gedaan heb!

Ten eerste heb ik Vicks Vaporub, rode tijgerbalsem, een flinke voorraad pleisters en een flesje tea tree olie aangeschaft. Ik bracht zowel ‘s nachts als overdag eerst tijgerbalsem gemengd met Vicks aan op de nagel (gewoon uit allebei de potjes een lik pakken en samen erop smeren) en deed er daarna een paar druppels tea tree olie overheen. Pleister erop, laten zitten voor zolang je het volhoudt en herhalen.

Bovenstaande deed ik niet elke dag, maar ik probeerde het zeker vier/vijf keer per week minimaal 8 uur te laten zitten. Na twee weken was het beschimmelde stuk van mijn nagel losgekomen en kon ik het er zo met een vijl af pellen. Nu laat ik de nagel rustig uitgroeien en blijf ik ondertussen smeren! Dit is een wondermiddel.

Hygiënische handgel tegen kalknagels.

Smeer je schone en droge tenen in met Glycerona Hygiënische handgel (Action) en laat binnen enkele seconden intrekken, herhaal dot zovaak je wilt, maar minstens telkens na het wassen en drogen van uw voeten. Bij mij zijn in twee maanden tijd mijn nagels weer kalknagelvrij met dit voordelige product!

Kalknagel behandelen met Sudocrème

Kalknagel kan je het beste behandelen door de kalknagel dagelijks in te smeren met een dikke laag Sudocrem en een gaasje erover.
Sudo creme zit in een grijze plastic pot en staat bij de baby artikelen.

Vicks Vaporub tegen kalknagels

Vaporub kalknagel: Als je een kalk nagel hebt kun je er het beste Vicks Vaporub (wat je normaal op je borst smeert bij een verkoudheid) erop smeren! Tip van mijn eigen huisarts gekregen, en werkt écht! Is een stuk goedkoper dan alle kalknagel producten en binnen een paar dagen zie je echt al verschil.

Bestrijden met Kalknagelolie

Er zijn diverse kalknagel oliën in de handel. Iedere ochtend en avond smeren en je ziet na een aantal keer al verschil! U kunt hierbij denken aan bijvoorbeeld de kalknagel olie op basis van Oregano

In eigen urine staan

Ik was bij de schoonheidsspecialiste voor pedicure. Ik had een kalknagel en deed er eigenlijk nooit wat aan, omdat dat me teveel tijd kostte. Toen heeft ze me een tip gegeven, en die klinkt misschien raar, maar het heeft geholpen want ik ben er nu vanaf: een klein minuutje in je eigen ochtendurine staan. Gewoon onder de douche eventjes doen. Het klinkt vies maar het werkt gegarandeerd!

Aloe Vera insmeren

Ik had altijd last van kalknagels. Heb al van alles geprobeerd stiften en andere dure middeltjes. Tot ik een keer wat Aloe Vera zalf op de teennagels gemasseerd heb. Sokken aan en tot mijn grote verbazing waren de kalknagels “s avonds al bijna weg.
Heb dit daarna nog een keer herhaald en ik heb voor 6 weken prachtige nagels gehad. Als ze terugkomen gewoon herhalen.

Voetenbad met zilversoda

1 x per week een voetenbad in zilversoda en uw nagels en voeten worden direct weer mooi. Ook voor schimmels en zwemmerseczeem.

Na douchen nagel insmeren met betadine/jodium

Elke dag na het douchen de nagel (bovenop en onder de rand) insmeren met betadine/jodium. (Deze tip heb ik van een pedicure).

Succes!

Kalknagel behandelen met schoonmaakazijn

Je kan kalknagels ook behandelen met schoonmaakazijn. Dan worden de witte of gele kalknagels al snel weer normaal.

Lampenolie op de nagel aanbrengen

Breng dagelijks na het wassen een beetje lampenolie op de kalknagel aan. Na een paar maanden ziet u grote verbetering. Door de olie gaan de schimmels dood. Makkelijk aan te brengen met een kwastje. (oud nagellak flesje reinigen met aceton en vullen met de olie).

Propolis tinctuur

Al 9 jaar had ik last van schimmelnagels / kalknagels. Zo vaak bij de huisarts geweest, chemische middeltjes gebruikt, natuurproducten gebruikt, zelf middelen bij de drogisterij gekocht, bij een pedicure laten behandelen en niets hielp. Bij toeval terecht gekomen op de Propolis tinctuur. Dit middel twee maal daags op de nagels gedruppeld, na ongeveer een maand naar 1 keer per dag gegaan en nu, weer een maand verder, gebruik ik het nog 2 keer per week. Echt waar mijn schimmelnagels zijn aan het uitgroeien, wat ben ik hier ontzettend blij mee, eindelijk na zo lang tobben.

Kalknagel insmeren met watje waterstofperoxide

2x per dag de kalknagel insmeren of aanstippen met doordrengt watje met waterstofperoxide. Na 2 / 3 weken gegarandeerd zichtbaar resultaat! Wel volhouden! Heb ik een weekje of 2 niet gedaan, waardoor vertraging. Mijn kalknagels groeien al mooi uit!

Rasp een teentje knoflook en leg het op de nagel

Ik had al een paar jaar lang een kalknagel. Dus ik surfde eens online om te kijken of er iets tegen te doen was dat niet iets met medicijnen had te maken. Ik vond iets over knoflook op oma weet raad: Wrijf de knoflook sap 2 maal daags op de nagel.
Maar! ik wilde het anders doen dit moet je doen: Rasp een teentje knoflook en leg dat op de nagel neer. Ga dan met (schilders)tape over de nagel. Wikkel hem zo dat de knoflook goed tegen de nagel aan zit. Doe dit en je zal na een week al resultaat zien.

Ongepasteuriseerde Appelazijn

Jaren last van gehad en bijna wel alles geprobeerd. De markt is nooit gebaseerd op genezen maar aanpappen en mensen bezighouden.

WAT WEL WERKT:

Ongepasteuriseerde Appelazijn! Te koop bij natuurwinkels etc (niet de supermarkt)
Neem een glas/beker/potje en drenk 2 lage sokjes in de azijn(goed nat) na je werk/gedouched te hebben, en trek deze aan en omwikkel ze met clingfilm/verhoudfolie. Dit om alles binnen te houden zodat je een volle avond en nacht je voeten DIEP kan weken in een natuurlijk zuur waar deze schimmel totaal niet tegen bestand is! Het DIEPE intrekken neemt tijd in beslag om zijn werk echt goed te doen. Het is een simpele zeer effectieve manier om de schimmel te DODEN en 2 tot 4 keer nodig. Ben er na 3 keer volledig vanaf en binnen 4 maanden was de aangetaste nagel uitgegroeid en volledig verdwenen. Sindsdien die ik de behandeling 1 keer per maand/2 maanden om de schimmel preventief van diep doordringend te voorkomen. Fles Azijn kost 3 tot 5 euro en voldoende voor een jaar.

Werkt echt!
Nadeel is dat na een nacht weken de kalknagel geel wordt maar de schimmel dood is en er na een week al een nieuw wit gezond randje uitgroeit en welke blijft groeien tot het hele gele aangetaste gedeelte uitgegroeit is
(Wel dus op zijn tijd de behandeling herhalen om het gezonde ook echt gezond te houden) gezonde nagel wordt niet geel

Kalknagels behandelen” Tea tree olie

Tea tree olie! Elke ochtend en avond insmeren. Na een paar maanden (even geduld dus) was mijn nagel weer gezond.

Mycosan tegen kalknagels

Ik loop al zeker 10 jaar met een kalknagel op de grote teen van m’n rechtervoet de hele nagel is geinfecteerd. Heb al azijn geprobeerd witte natuurazijn helpt niks. Lampoil kreeg ik hartkloppingen van. Nu heb ik sinds 1 week mycosan van de drogist en dit helpt dus echt m’n nagel was naar paar dagen al veel lichter er lijkt nu eindelijk uit te groeien. Wilde nooit aan dure middelen maar dit is iets wat echt helpt je ziet het direct en als ik dit eerder had geweten had ik dit eerder gekocht. 2 keer per dag heel makkelijk aanbrengen met het kwastje en klaar. Na een maand overgaan op 1 keer per dag en na 3 maanden is je nagel uitgegroeid en heb je een normale gezonde nagel terug.

Sterilon of chloorhexidine oplossing en schimmelpoeder.

Na een drietal jaren allerlei dure middeltjes, is mijn kalknagel nu halverwege met uitgroeien. Iedere ochtend druppel ik de ouderwetse sterilon bonven in de nagel en aan de zijkanten. Wat schimmelpoeder erop en sokken aan. Sterilon schijnt niet meer te bestaan maar het kruidvat heeft iets soortgelijks.. Er is eindelijk voortgang!

Kokosolie tegen kalknagels

Na jaren last van lelijke kalknagels en allemaal middeltjes geprobeerd, nu eindelijk iets wat wel werkt namelijk, KOKOSOLIE.  Ik gebruik geurloze kokosolie kost rond de 5 euro en je doet er lang genoeg mee.  Na een aantal dagen zag ik het tot eigen verbazing weg trekken. Ik heb nog een klein plekje dus ben nog bezig maar het werkt echt !! Deze zomer weer eindelijk leuke open schoentjes aan.

Andere tips van Opa 😉

Naast de tips van oma over de middeltjes zijn er ook nog wat tips van Opa over andere belangrijke zaken

Vijlen met schuurpapier

“Vijl” je nagels met fijn schuurpapier (geen vijl om besmetting te voorkomen). Gooi het schuurpapier na gebruik weg. Daarna deppen met azijn. Dit aan de lucht laten drogen. Voor het slapen vaporub van Vicks op je nagels smeren en sokken aan. Dit volhouden tot de kalk/schimmel er helemaal uit gegroeid is. Ben er nu eindelijk na jaren vanaf!

Gezonde voeding

Deze zomer heb ik een witte teen nagel gekregen. Ook merkte ik dat kaas me niet meer smaakte en ik weinig suiker meer wilde. Ik had niet gelijk een link gemaakt tot ik las over suikers en andere voeding die je systeem uit balans kunnen brengen. Met kwaaltjes als gevolg. Volgens mij gaat het nu ik deze voedingsstoffen mijd beter met mijn nagel, voetschimmel is verdwenen. Deze tip wilde ik delen om ook van binnen uit door gezondere voeding je systeem te helpen.

Was sokken op 60 graden

De #1 reden dat kalknagels niet weg gaan, is omdat je jezelf continu (her)infecteert! Voornamelijk in schoenen en sokken. Zorg daarom dat sokken altijd op 60 graden gewassen worden om de schimmels te doden en dat je schoenen behandeld worden met een schimmel-/bacteriedodend product. Er zijn diverse schoenensprays op de markt die schimmels en bacteriën doden. Tevens zorgen dat de schimmelnagel behandeld wordt door een pedicure of met een schimmeldodend middel.

Voedingspatroon aanpassen

Ik heb van alles geprobeerd. Van sudocremé, tot laseren, smeren met tree tee, azijn, enz. Niets hielp. Jarenlang met schimmelnagels gelopen. Tot ik de oorzaak tegen kwam.

Schimmelnagels ontstaan nl door schimmels in je darmen. Door je eetpatroon aan te passen, worden de nagels weer mooi en schoon. Probeer zo min mogelijk champignons, Franse kazen, mais te eten. Eet geen tarwebrood. en producten waar gist in zit. Gist een schimmel.

Mijn nagels zijn weer mooi en egaal. Het duurt +/- 9 maanden voor je nagels weer mooi zijn.

Professionele middelen met en zonder medisch keurmerk

Na al deze tips van Oma willen we u ook onze tips meegeven voor een mooi resultaat. We hebben een aantal goed werkende producten op een rijtje gezet. Deze hebben zich voor ons bewezen in onze pedicure salon en bij de klanten uit onze winkel. U kunt een uitgebreidere beschrijving vinden in het artikel middelen tegen kalknagels

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *